Inovatie si cercetare

codlingsf.jpg

Feromonii insectelor - utilizarea lor in protectia plantelor

In combaterea integrata a insectelor se pot folosi diferite dispozitive cu feromoni. In zilele noastre sunt cunoscuti feromonii a peste 1000 de specii de insecte.

Feromonii servesc la localizarea si atractia partenerului sexual, stimularea si reglarea procesului de copulare, la marcarea teritoriului, a locurilor de hrana
si cuibarit, la reglarea comportamentului social si de casta, la declansarea comportamentului de aparare si alarma, ca stimulator al depunerii de oua.

Avand aceste proprietati, cercetatorii au descoperit ca pot manipula si combate insectele daunatoare utilizandu-i in domeniul protectiei plantelor.

asa.jpg

Oferte de inovare

Academia de Stiinte Agricole si Silvice publica o serie de oferte de inovare:

oscar-tool-box-and-data-base.jpg

OSCAR Subsidiary Crop Database - Plante amelioratoare pentru sol, ingrasamant verde

OSCAR Subsidiary Crop Database este un instrument care pune la dispozitie o baza de date intersanta, cu diferite specii de plante amelioratoare care pot fi folosite ca ingrasamant verde sau pentru dezinfectia si dezinsectia solului.

Fiecare specie are o scurta descriere aplicata pe conditiile locale.

In functie de regiunea in care se doreste a se cultiva, se pot alege plantele cu actiunea dorita.

Organic Eprints - baza de date privind cercetari in agricultura ecologica

Organic Eprints este o arhiva internationala cu acces liber pentru lucrari si proiecte legate de cercetarea in produsele alimentare si agricultura ecologica. Arhiva contine lucrari integrale in format electronic, impreuna cu datele bibliografice, rezumate si alte metadate. Acesta ofera, de asemenea, informatii cu privire la organizatii, proiecte și facilitati, in contextul cercetarii agriculturii ecologice.

Eufruit - The European Fruit Network (EUFRUIT) - Knowledge Platform

EUFRUIT Knowledge Platform este o baza de date internationala cu acces liber catre documente in format electronic, legate de productivitatea, durabilitatea si calitatea fructelor din sectorul european.

Noi cunostinte in sectorul cercetarii fructelor si abordari celor mai bune practici la nivel european sunt disponibile in aceasta baza de date. Informatiile sunt disponibile in mai multe limbi.