Mediu si Biodiversitate

apus-apus.jpg

Atlas al speciilor de pasari de interes comunitar din Romania

Atlasul contine informatii despre speciile protejate si harti de distributie ale acestora, informatii despre culoarele de migratie, zonele de cuibarit, SPA-uri, precum si aspecte legate de monitorizare, fotografii profesionale ale fiecarei specii, desene gravura tip atlas biologic precum si o componenta multimedia: un DVD cu sunetele fiecarei specii de pasari.

logo-iobc-b160.png

IOBC - International Organization for Biologic and Integrated Control

IOBC este afiliata la Consiliul International al Uniunilor Stiintifice (ICSU) ca Sectia de Control Biologic a Uniunii Internationale a Stiintelor Biologice (IUBS).  
Organizatia Internationala pentru Controlul Biologic (IOBC) a fost infiintata in 1955. Promoveaza metode prietenoase cu mediul in controlul bolilor si daunatorilor.
IOBC colecteaza, evalueaza si disemineaza informatii privind controlul biologic, promoveaza actiunile nationale si internationale privind cercetarea, trainingul, constientizarea importantei economice si sociale a controlului biologic.

ifoam-organizational-diagram-revised2.png

IFOAM Organics International

Federatia Internationala a Organizatiilor din Agricultura Ecologica (IFOAM) – Organics International s-a constituit in 1972 la Versailles cu scopul de a coordona actiunile membrilor sai si a promova cercetarea in domeniu si diseminarea ulterioara a rezultatelor.
Cu timpul s-a implicat in elaborarea standardelor si a stabilit reguli de functionare pe aceasta piata. 

MADR despre Agricultura Ecologica

Rolul sistemului de agricultură ecologică este de a produce hrană mai curată, mai potrivită metabolismului uman, în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului