Inovatie si cercetare

nutriman.png

NUTRIMAN - Reteaua tematica privind managementul fertilizatorilor si recuperarea nutrientilor

Un proiect interesant, in derulare, finantat prin Horizon 2020 - NUTRIMAN - ofera o platoforma online in care doreste sa listeze 100 de tehnologii si produse noi de fertilizare privind recuperarea nutrientilor.

https://nutriman.net/farmer-platform/product

Agricultura si industria alimentara au o dependenta mare de resurse. In acest context, exista o nevoie urgenta de a optimiza utilizarea acestor resurse si de a facilita trecerea la o agricultura bazata pe cunoastere.
Prin urmare, este esential sa se raspandeasca cunostinte si informatii despre inovatiile de recuperare N / P insuficient exploatate (tehnologii, produse, practici) care sunt deja comerciale si „gata pentru practica” practicienilor agricoli.
Obiectivul NUTRIMAN este de a imbunatati exploatarea acestor modele disponibile pentru piata si potential de gestionare / recuperare a substanțelor nutritive N / P care nu sunt inca suficient cunoscute de catre practicieni.
Proiectul va crea noi oportunitati pentru agricultori de a dezvolta conexiuni intre rezultatele cercetarii cu rezultate competitive pe piață și utile comercial și practicile agricole in domeniul prioritar al gestionării nutrientilor si al valorificarii nutrientilor.