Stiri

logo.png

USDA investeste 9,4 milioane de dolari in proiecte de producere a compostului si reducere a deseurilor alimentare

Departamentul Agriculturii din SUA (USDA) investeste mai mult de 9,4 milioane USD in 45 de acorduri de cooperare care sprijina planuri inovatoare si scalabile de gestionare a deseurilor pentru a reduce si a devia deseurile alimentare din gropile de gunoi.

Acordurile de cooperare pentru compost si reducerea a deseurilor alimentare (CFWR), finantate de American Rescue Plan Act, fac parte din sprijinul larg al USDA pentru agricultura urbana prin Oficiul sau pentru agricultura urbana si productie inovatoare (OUAIP). Proiectele vor fi implementate intre 2023 si 2025.

„Aceste proiecte pentru compost si reducere a deseurilor alimentare joaca un rol important in construirea unor sisteme alimentare locale rezistente, inclusiv retele puternice de recuperare a alimentelor si solutii de reducere a risipei alimentare de care beneficiaza fermierii si comunitatile”, a declarat Terry Cosby, seful Serviciului de Conservare a Resurselor Naturale (NRCS) al USDA, care găzduiește OUAIP.

„Aproximativ 4% din emisiile de gaze cu efect de sera din SUA sunt atribuite alimentelor neconsumate. Strategiile si instrumentele locale ca acestea sunt solutii importante pentru clima.”

USDA a prioritizat proiectele care anticipeaza sau demonstreaza beneficii economice, incorporeaza planuri pentru a face compostul usor accesibil fermierilor, inclusiv gradinarilor comunitari, integreaza alte strategii de risipire a alimentelor, inclusiv eforturile de recuperare a alimentelor si colaboreaza cu mai multi parteneri.

Beneficiarii includ proiecte in 27 de state.

Mai multe detalii se regasesc aici: USDA - proiecte compostre