Finantari

Sisteme de agricultura ecologica pentru imbunatatirea productiei mixte vegetale si animale

Linie de finantare: CORE Organic Cofund – Al treilea apel - 2021

Sisteme de agricultura ecologica pentru imbunatatirea productiei mixte vegetale si animale
Perioada in care se pot depune proiecte:  11.01 – 08.03.2021  

Modalitatea de depunerehttps://projects.au.dk/coreorganiccofund/core-organic-2021-call/

Valoarea unui proiect:  Valoarea integrala finantare Romania = 500.000 euro

Durata proiectului: 3 ani

Beneficiari

  • Institutiile implicate in cercetare si / sau inovare si care functioneaza in conformitate cu normele nationale, inclusiv fermierii si companiile, sunt invitate sa aplice (atunci cand sunt eligibile de la institutiile lor nationale). CORE Organic vizeaza un grad ridicat de participare a partilor interesate printr-o abordare multi-actor pe tot parcursul proiectului. Cooperarea dintre cercetatori, fermieri si companii este incurajata si se va acorda atentie diseminarii rezultatelor cercetarii in practica si in randul utilizatorilor finali.
  • Consortiile de cercetare trebuie sa cuprinda cel putin trei entitati juridice independente dintr-un minim de trei tari partenere CORE Organic diferite care participa cu finantare la subiectul specific. O lista cu partenerii CORE Organic, inclusiv fondurile disponibile pe tara si subiecte, poate fi gasita in anexa B.
  • Consortiile de cercetare sunt incurajate sa ia in considerare o buna acoperire geografica cu privire la principala lor intrebare de cercetare.
  • Solicitantii care nu sunt eligibili pentru finantare de catre organismul lor national de finantare sau solicitantii din tarile care nu participa la apel sunt bineveniti in consortii de cercetare, dar vor trebui sa furnizeze contributii in natura. Acestea nu vor fi incluse in numarul minim necesar de parteneri din consortiu si nu pot fi coordonatorul proiectului.
  • Acesti parteneri ar trebui sa precizeze in prealabil sursa de finantare pentru partea lor in proiect.

Obiective generale si specifice:Apelul Organic CORE 2021 va oferi fonduri pentru cercetare sub tema Sisteme de agricultura organica pentru imbunatatirea productiei mixte de plante si animale, organizate in trei subteme:

Subtema 1: Sisteme de crestere a animalelor mixte robuste si rezistente;

Subtema 2: Suport pentru sisteme de productie a culturilor robuste si rezistente; si

Subtema 3: Productia si utilizarea eco-eficienta a hranei pentru animale la nivel local.

Cu un punct de plecare in gandirea sistemelor, proiectele de cercetare ar trebui sa combine cunostintele cu o abordare interdisciplinara si multi-actor pentru a proiecta sisteme de agricultura ecologica sanatoase, robuste si viabile din punct de vedere economic, in care productia alimentara si mediul inconjurator prospera.

Acestea ar trebui sa includa dezvoltarea in continuare, testarea si validarea la ferma a sistemelor inovatoare, asa cum se prevede de exemplu in „abordarea laboratorului viu” si ar trebui sa cuprinda diferitele conditii geografice si climatice acoperite de partenerii de finantare care participa la apel.

Rezultatele ar trebui sa poata ajunge la utilizatorii finali si sa fie utilizate la nivel transnational - sunt de asteptat rezultate adecvate si inteligente si rezultate pentru diseminare.

 

Sursa: https://uefiscdi.gov.ro/index.php