Evenimente

evenimente-29-liliecii-din-mediul-urban.jpg

Liliecii din Mediul Urban Workshop – Joi, 22.02.2018

Clubul de Ornitologie AVES, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară - București, vă invită la Workshop-ul “Liliecii din Mediul Urban”, susținut de Asociația Wilderness Research and Conservation (WRC), împreună cu Fundația Visul Luanei (FVL), în data de 22.02.2017, între orele 10:00 şi 12:00, în Aula Magna „Petre S. Aurelian”.

Nume eveniment: Liliecii din Mediul Urban Workshop

Perioada: 22 februarie 2018

Locatia: Corpul A - Rectorat, Aula Magna “Petre S. Aurelian”, USAMV București

Organizator: Clubul de Ornitologie AVES

Parteneri: USAMV Bucuresti, Asociația Wilderness Research and Conservation (WRC), Fundația Visul Luanei (FVL)

Link eveniment:

https://www.facebook.com/events/421334928288458/?active_tab=about

,, Clubul de Ornitologie AVES, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară - București, vă invită la Workshop-ul “Liliecii din Mediul Urban”, susținut de Asociația Wilderness Research and Conservation (WRC), împreună cu Fundația Visul Luanei (FVL), în data de 22.02.2017, între orele 10:00 şi 12:00, în Aula Magna „Petre S. Aurelian”.

Proiectul denumit „Liliecii din Mediul Urban” urmăreşte creșterea gradului de conservare pentru cele 10 specii de chiroptere (lilieci) din Municipiul București, este susținut prin Fondul IKEA pentru Mediul Urban și gestionat de Fundația Comunitară București. Relevanța proiectului pentru îmbunătățirea calității mediului urban este dată de faptul că toate speciile de lilieci din România sunt protejate de lege, oferind servicii ecosistemice prin consumul unei cantități semnificative de insecte cu caracter dăunător.

În timpul întâlnirii, specialiști WRC în domeniul biologiei, ecologiei și medicinei veterinare vor prezenta principalele probleme cu care se confruntă liliecii în Municipiul București, dar și metode noi de gestionare a spațiilor verzi pentru creșterea gradului de conservare al liliecilor și implicit pentru scăderea cantității de insecte din mediul urban, într-un mod sustenabil.

Participanții vor primi Ghidul de Bune Practici privind Liliecii din Mediul Urban, realizat de către specialiștii WRC și FVL. Pentru reducerea numărului mare de conflicte om-animal sălbatic la nivelul întregii țări, în timpul întâlnirii se va prezenta o aplicație pentru telefoanele mobile (sistem de operare Android – denumire: Wild Alert), care va permite utilizatorilor să semnaleze un incident, să ia legătura cu centre de reabilitare și medici veterinari specializați, dar și să se informeze legat de bunele practici ale primului ajutor pentru animalele sălbatice aflate în pericol. Specialiștii WRC vor parcurge pas cu pas funcționalitatea aplicației şi la finalul întâlnirii, cei prezenţi vor fi invitați pentru a participa la montarea unui adăpost pentru lilieci în campusul USAMV.

 

În speranța unei întâlniri în cadrul evenimentului,

Prof. dr. Florin Stănică (USAMV)

Drd. ing. Cosmin Mihai (USAMV)

Drd. biol. Dragoș Ștefan Măntoiu (WRC)’’