Educatie

Instruire în informare și comunicare digitală privind alimentația și nutriția

Instruire in informare si comunicare digitala privind alimentatia si nutritia: 
Informati si comunicati despre alimente si nutritie intr-un mod responsabil

Tehnicienii din sectorul agroalimentar simt nevoia sa informeze si sa comunice, dar ajung sa-si murdareasca mainile pentru ca nu cunosc in mod corespunzator instrumentele, preceptele si strategiile de comunicare. Adesea sunt purtati de moft-urile comunicarii si celebrii algoritmi ai retelelor de socializare si ajung, inocent, sa coroboreze informatii inadecvate si teribile pentru publicul neprofesionist si consumatori.


Comunicatorii, la randul lor, nu sunt constienti de complexitatile stiintei, inclusiv stiinte ale alimentatiei si nutritiei, specialitatile sectorului agro-alimentar, jocurile de putere, ego si competitie, intre sursele de informare. 


Una dintre solutiile la aceasta problema este constientizarea profesionistilor implicati in diseminarea informatiilor tehnico-știintifice legate de alimentatie si nutritie. Aceasta constientizare cuprinde profesionisti din sectorul agroalimentar si comunicatori.


Este evident ca imbunatatirea calitatii informatiilor transmise nu este suficienta, oferirea populatiei de mijloace pentru ca acestia sa isi exercite spiritul critic asupra originii si continutului acestor informatii este, de asemenea, extrem de importanta.


De aceea, Verakis a conceput, pus in practica si ofera cursul online „Formare in informare si comunicare digitala privind alimentatia si nutritia” cu scopul de a pregati profesionistii si antreprenorii din sectorul agroalimentar pentru a comunica in media digitala, constientizarea acestora pentru o munca editoriala constiincioasa, coerenta cu proiectele sale si de calitate.

Pentru inscriere la curs accesati aici: https://verakis-ensina.teachable.com/p/a-comida-na-boca-do-povo

La finalul cursului se acorda certificat de educatie continua din partea Universitatii din Zaragoza.