Stiri

Indexul Sustenabilitatii produselor alimentare 2017

Indexul Sustenabilitatii produselor alimentare 2017, elaborat de catre Barilla Center for Food & Nutrition Foundation, compara 34 de tari in functie de 3 criterii: agricultura sustenabila, provocarile nutritionale, alimentele si deseurile.

Pe primele locuri sunt: Franta, Japonia, Germania, Spania, Suedia, Portugalia, Italia, Coreea de Sud, Ungaria.

Aceste tari au, de regula, implementate politici privind alimentele si deseurile, agricultura sustenabila si cercetarea in domeniu, educatia in domeniul nutritiei. Factori importanti sunt si: stilul de viata, activitatea fizica, compozitia dietei, participarea femeilor in cadrul fermelor, economia de apa potabila.

Tarile cu un nivel ridicat de sustenabilitate a produselor alimentare prezinta venituri mari, niveluri ridicate de dezvoltare, populatii reduse, rate reduse de urbanizare.

Franta este pe primul loc la criteriul alimente si deseuri.

Italia este pe primul loc la criteriul agricultura sustenabila.

Japonia este lider dupa criteriul provocari nutritionale.

Ungaria este lider dupa criteriul activitate fizica, 85,4% din populatie realizeaza activitatile fizice recomandate pe saptamana.

 

Sursa: http://foodsustainability.eiu.com/wp-content/uploads/sites/34/2016/09/FoodSustainabilityIndex2017GlobalExecutiveSummary.pdf