Stiri

BOKU Viena caută cercetători din domeniul arhitecturii traditionale

Arhitectura traditionala in regiunea Dunarii Panonice este puternic legata de lut.

Diferite tipuri de case, de ferme si cladiri au folosit lutul ca material de constructie, in combinatie structurala cu lemn si piatra sau sub forma de tencuieli.  Desi, avantajele enorme ale unor astfel de constructii in ceea ce priveste amprenta climatica si sustenabilitatea ecologica sunt evidente, obiectele istorice sunt adesea vazute demodate si valoarea lor subdimensionata.

La Universitatea BOKU s-a format un grup de lucru cu scopul conservarii, educatiei si investigarii stiintifice a unor tehnici traditionale in domeniul arhitecturii.

Se doreste a se institui o platforma de oameni de stiinta pe tematica cu dorinta de a incuraja proiecte de colaborare pe acest subiect.

Sunt invitati toti colegii interesati de arhitectura traditionala, in special cei care au lucrat cu obiecte istorice sau traditionale sau bazate pe astfel de aspecte ale patrimoniului cultural, sa scrie o cerere de intentie catre: lehmbau@boku.ac.at, Franz Ottner, Hubert Feiglstorfer, Roland Meingast, Johannes Tintner și Barbara Hinterstoisser.